Preconceptiezorg

De tijd voor de zwangerschap is voor jullie een heel bijzondere periode. Gelukkig verlopen de meeste zwangerschappen voorspoedig.  Toch is het verstandig om een zwangerschap goed voor te bereiden, risico's zoveel als mogelijk uit te sluiten en gericht over de zwangerschap na te denken. Ook als de zwangerschap lang op zich laat wachten kan een gesprek rust geven of indien nodig een tijdige doorverwijzing.   Deze zorg is preconceptiezorg.

Het doel van preconceptiezorg is om vrouwen en hun partners reeds in een vroeg stadium adviezen te geven over levensstijl en gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat de periode rond de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap van groot belang zijn voor de gezondheid van het kind op latere leeftijd. Wens je een gesprek met een vroedvrouw, neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag op weg.

Ook ervaringen met een miskraam of een traumatische bevalling kan een reden zijn om voor je volgende zwangerschap contact op te nemen en de beste zorg te bespreken.

Vorige pagina

Andere artikels

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel-Eksel
Markt 18, 3990 Peer

0477/047355

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum