Echografie

Het is zeer belangrijk dat je minstens 3 keer in je zwangerschap een echo laat maken door een gynaecoloog. Op die manier kan je erg nauwkeurig de gezondheid van je baby bepalen. Het is onmogelijk om alles uit te sluiten maar het geeft wel goed weer hoe je baby zicht ontwikkeld. Alleen op die manier kan je de beste opvang na de geboorte voorzien.

Bij ons in de praktijk heeft Rosalinde de basisopleiding echografie gevolgd, de opleiding Structureel Echografisch Onderzoek (20 weken echo) en de opleiding tot GUO II echoscopiste. Buiten onze praktijk werkt ze 20uur per week als echografiste in het AZ Maastricht. Zowel Rosalinde als Aicha zullen tijdens vroedkundige controles kijken naar jullie babytje maar deze vervangen niet de echo's bij de gynaecoloog.

Tegenwoordig worden er tijdens de zwangerschap ook veel pretecho's gemaakt. Dat zijn niet medische echo's. Indien dit volgens enkele basisprincipes gebeurd (en door iemand met de juiste kennis en kunde) is uit wetenschappelijk onderzoek geen schade aangetoond voor de moeder of het ongeboren kindje. Ook dit is mogelijk bij ons, zie pretecho's.

Vorige pagina

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel-Eksel
Markt 18, 3990 Peer

0477/047355

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum