Kraambed

De baby is er!!  In dit hoofdstuk staat hoe het daarna verder gaat en op welke hulp je in de eerste periode kunt rekenen.

Wie begeleidt je tijdens het kraambed?

Onder het kraambed wordt verstaan de eerste 8-10 (soms 12) dagen na de bevalling maar kan gaan tot 12 weken na de bevalling. De zorg thuis begint op de dag van thuiskomst uit het ziekenhuis.  Indien je ervoor kiest zal ook de kraamhulp jullie deze periode na de bevalling bijstaan thuis (zie zwangerschap/kraamzorg).

Wanneer de gynaecoloog kenbaar maakt wanneer je naar huis mag laat je ons dat even weten. Wij komen dan dezelfde dag als je thuis bent naar jullie toe. Tot dag 5 na geboorte komen we dagelijks en dan om de andere/paar dag(en) tot maximaal 12 keer.  Dit is afhankelijk van de nood aan zorg en kan dus individueel aangepast worden.  Tijdens dit bezoek worden de moeder en de baby medisch nagekeken. De 4de dag doen we ook de hielprik of guthrietest.  Dit is een test waabij een prikje in het voetje/handje gedaan wordt en enkele druppeltjes bloed opgevangen worden op een kaartje.  Hiermee zal men de baby testen op de aanwezigheid van een aangeboren stofwisselingsziekte.
Zie ook: http://www.provant.be/ -welzijn-gezondheid-aangeboren afwijkingen- metabole aandoeningen- hielprik.

Borstvoeding is voor iedereen anders en zal daarom ook altijd maatwerk zijn. Beide hebben we als vroedvrouw en moeder veel ervaring met borstvoeding. Dus ook daar kunnen wij je altijd bijstaan met raad en daad om deze periode zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Tijdens deze bezoeken wordt er veel informatie gegeven en is er ruimte voor vragen.

Belangrijk

Is er een probleem of verloopt er iets niet zoals gehoopt dan mag je ons altijd contacteren en zoeken we een oplossing!

De nacontrole

Ongeveer 4-6 weken na de bevalling kom je nog eens op nacontrole in de praktijk.  Hier bespreken we de voeding nog eens en de anticonceptie. Omwille van mijn specialisatie farmacologie voor de vroedvrouw mag ik Anticonceptie voorschrijven tot 3 maanden na de bevalling.

Vorige pagina

Lees meer...

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel-Eksel
Markt 18, 3990 Peer

0477/047355

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum