Wanneer bellen naar de vroedvrouw?

  • Bij een eerste kindje als je regelmatige weeën, om de 5 minuten hebt, die minstens 1 minuut aanhouden gedurende minimaal 1 uur.  Vanaf een volgend kindje zeggen we 1u lang om de 10 minuten.
  • Bij het breken van de vliezen (of het vermoeden hiervan) en je bent GBS negaties is het belangrijk om te kijken naar de kleur van het vruchtwater:
      - helder of roze: je kan overdag contact met mij opnemen. Gebeurt dit 's nachts dan mag je dus wachten met bellen tot de volgende ochtend mits kindsbewegingen en zonder tekens van infectie zoals koorts, algemeen onwel voelen.
      - groen of bruin: altijd direct bellen, ook 's nachts. Indien geen reactie dan naar het ziekenhuis gaan.
  • Als je vliezen breken en de baby zit nog niet met het hoofdje in het bekken (nog niet ingedaald) moet je altijd bellen en gaan liggen.  Om zeker te zijn dat de navelstreng niet uit de baarmoeder gezakt is, bij het breken van je vliezen, kom ik even luisteren naar de baby.  Als je baby wel ingedaald is dan hoef je niet te gaan liggen en kijk je gewoon naar de kleur van het vruchtwater zoals in het vorige puntje beschreven.
  • Bij véél (hevige menstruatie)helderrood vaginaal bloedverlies kun je het beste direct bellen.  Let wel: een klein beetje bloedverlies met vermenging van slijm is heel normaal tijdens de bevalling of tijdens de laatste weken van de zwangerschap.
  • Als je ongerust bent, kan je ons altijd bellen!

Vorige pagina

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel-Eksel

0477/047355

info@wonderinzicht.be

Ter wereld gebracht door Doublegum